Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2017 14:50 - От Русия със страст: 17-те най-секси шпиони в историята
Автор: krimi99 Категория: Други   
Прочетен: 329 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Един от най-ефективните начини за събиране на сведения за противника е проникването във вражеската територия. Това е работата на шпионина. Шпионите могат да се сдобият с всякакви сведения за размера и мощта на чуждите сили. Те надушват дисидентите във вражеските редици и ги привличат на своя страна. В кризисни времена шпионите са използвани да крадат технологии и да саботират врага по най-различни начини. Сред тях изпъкват политици, герои от войната и дори екзотични танцьорки. Макар истинските шпиони да не разполагат с лъскави джаджи и бързи коли като Джеймс Бонд, някои от тях изобщо не страдат от тази липса, използвайки с не по-малък успех своята привлекателна външност и неустоим чар за да се доберат до целта. 17. Валери Плейм image

Валери Плейм със съпруга си Джоузеф Уилсън

Заниманията на тази бивша агентка под прикритие на ЦРУ бяха неочаквано и скандално разобличени от журналиста на „Уошингтън Поуст“ Робърт Новак през 2006 година. В резултат от скандала довереният асистент на вицепрезидента Дик Чейни бе обвинен във възпрепятстване на правосъдието. В отговор на твърденията, че е разменяла секс за информация, секси агентката отговори: „Работата ми налагаше да правя много неща „а-ла Джеймс Бонд“, но това категорично не беше едно от тях“. Е, поне винаги можем да гледаме филмите за Бонд.

16. Барбара Лоуърс image

Барбара Лоуърс

Барбара Лоуърс разработва лукави психологически операции, целящи да сринат волята на войниците от Оста по време на Втората световна война. Тя е отговорна за сексуално провокативни листовки, разпространявани сред германските войници, според които техните жени у дома задоволявали сексуалните си нужди с всеки войник в униформа, когото срещнат.

Лоуърс била единствената жена в екипа на Бюрото за стратегически операции (предшественик на ЦРУ), отдел „Нравствени операции“, и е отговорна за създаването на кампанията „Лига на самотните жени от войната“, целяща да деморализира германските войници като ги накара да повярват, че всеки военен в отпуска може да си намери приятелка, забождайки на ревера си хартиено сърце. Сърцето било символа на Лигата, чийто листовки се разпространявали сред войските на Оста. Според брошурката, ако някой войник носел това сърце, жена от Лигата веднага щяла да му предложи компанията си. Целта на кампанията била да срине морала на Оста, намеквайки че съпругите и приятелките на войниците са леки жени.

15. Фриц Жубер Дюкейн image

Фриц Жубер Дюкейн

Южноафрикански шпионин, наемник, измамник и завършен мошеник, Дюкейн привлича вниманието рано в своята кариера, когато избягал от португалски лагер, прелъстявайки дъщерята на един от пазачите. По-късно се превръща в кукловода на нацистка шпионска мрежа. Дюкейн претежавал изобилие от чар и пронизващи сини очи, които пленявали както мъжете, така и жените.

14. Бел Бойд image

Бел Бойд

Известна като Клеопатра на Отцепването, Бел Бойд е шпионин на Конфедерацията, която използвала впечатляващото си тяло (и не толкова привлекателното си лице), омайвайки войниците на Съюза да й разкриват най-секретните тайни, които после донасяла на бунтовниците. Веднъж, бързайки за среща с генерал Джаксън, попаднала на съюзническа засада, от която се измъкнала напълно невредима, ако изключим надупчената от куршумите й пола. За своите героични шпионски усилия генерал Джаксън награждава Бойд с медал Южен кръст.

13. Владимир Путин image

Владимир Путин

Путин започва кариерата си в КГБ, където управлява шпионите и тайните агенти в Източна Германия. Той бързо се издига по стълбицата до поста директор. Путин винаги съумява да излъчва мъжествена енергия по телевизията, независимо дали гледа строго президента Джордж У. Буш, лети с военен изтребител или лови риба гол до кръста.

12. Кристина Скарбек image

Кристина Скарбек

Известна като любимата шпионка на Чърчил, Скарбек е агент от британското разузнаване, която организира събиране на тайни сведения и саботажни операции в окупираните от нацистите Полша и Франция. Веднъж успява да се измъкне от нацистка пътна блокада като вдига ръцете си, за да открие двете заредени гранати, прикрепени към тях. Нейната красота и желязна решителност били толкова големи, че се говорело, че е вдъхновила героинята на Йън Флеминг от „Казино Роял“, Веспър Линд.

11. Гай Бърджис image

Гай Бърджис

Гай Бърджис е привлекателен британски двоен агент, който използвал поста си на секретар на британския външен министър, за да предава важни сведения на Съветите в началото на Студената война. Бърджис бил алкохолик и открит хомосексуалист. След като избягва в Съветския съюз през 1951 година, той се смачква психически под автократичния режим и се пропива до смърт.

10. Нанси Уейк image

Нанси Уейк

Известна като „Бялата мишка“ на нацистките агенти, Нанси Уейк е една от най-прочутите членове на Френската съпротива, работила по множество саботажни операции и организирала повече от 700 членове на Съпротивата в партизански боен отряд. Тя е най-търсеният шпионин от Гестапо, с награда за главата й от 5 милиона франка. Веднъж Нанси убива с голи ръце часовой на SS, за да му попречи да вдигне тревога.  Колкото до нейния сексапил, говори се, че е искала да остане в историята като „жената, отказала секс на 7 000 разгонени французи“.

9. Полин Къшман image

Полин Къшман

Полин Къшман е американска актриса от епохата на Гражданската война в контролирания от Съюза щат Кентъки. По време на турне офицери от Конфедерацията й предложили 300 долара, ако след представлението отправи поздрав към президента на Конфедерацията Джеферсън Дейвис. Полин незабавно докладвала за подкупа на съюзническия маршал. Той я вербувал като шпионин и й наредил да приеме предложението. Театърът я уволнява, но тя се сдобива с популярност в Юга, което й дава достъп до ценни сведения за силите на Конфедерацията.  Къшман бързо се превръща в любимка на южняшките войници. Нейната привлекателна външност и престорен интерес и донасят многобройни покани от офицери на Конфедерацията да ги придружава по пограничните линии. Така, тя събира важна информация за силата и положението на бунтовническите сили. Полин криела чертежите на вражеските укрепления в обувките и жартиерите си.

8. Ян Флеминг image

Ян Флеминг

Преди да създаде Джеймс Бонд, Ян Флеминг бил оперативен агент в британското Военноморско разузнаване, специализиран в проникването във вражески територии. Неговият опит в това поприще му дава вдъхновение за приключението на Бонд „Moonraker“. Не е известно дали легендарното либидо на Бонд се дължи на личните преживявания на неговия създател, но дори само част от сексуалните подвизи на Агент 007 да са по истински случай, г-н Флеминг сигурно се е забавлявал добре на секретната си служба.

7. Маргарет Кембъл Гейдж image

Маргарет Кембъл Гейдж

Маргарет Гейдж предава собствения си съпруг, генерал Томас Гейдж, предводител на Британската армия по време на Американската революция. Симпатизантка на бунтуващите се колонисти, Маргарет ги предупреждава, че нейният съпруг планира набег на склад за оръжия в щата Масачузетс, което предизвиква Битката при Лексингтън и Конкорд.

6. Нейтън Хейл image

Нейтън Хейл

Войник в Континенталната армия по време на Американската революция, Хейл е едва на 21 години, когато се отправя на мисия за събиране на сведения в контролирания от британците Ню Йорк. Той е арестуван за шпионаж и обесен, но не преди да изрече една от най-значимите фрази в американската история: „Съжалявам, че имам само един живот да дам за страната си“.

5. Виолета Шабо image

Виолета Шабо

Тези очи. Тази шия. Устните! Виолета Шабо помага в организирането на Френската съпротива през Втората световна война и два пъти се спуска с парашут зад вражеските линии, за да изпълни своите саботажни мисии. В крайна сметка тя е заловена, изтезавана и убита от нацистите, но никога не издава съюзническите тайни и войскови позиции. Виолета Шабо служи за вдъхновение при създаването на героинята Вайълет Самър от играта „Velvet Assassin“.

4. Казанова image

Казанова

Скандалният любовник, поет, измамник, сладкодумен разказвач и бон виван Казанова, човекът, чието име впоследствие се превръща в синоним на секса и прелъстяването, освен това бил шпионин, вербуван едновременно от френския и венецианския двор. Той им докладвал тайна информация, събирана от комарджии, куртизантки и мошеници, привлечени от неговия естествен чар и чувствен магнетизъм.

3. Анна Кушченко Чапман image

Анна Кушченко Чапман

Фатална жена от ерата на Фейсбук, Анна Чапман е рускиня, която се добира до британско гражданство чрез брак и после заминава за Ню Йорк, очевидно за да сложи началото на международна компания за недвижими имоти. Чапман е дълбоко засекретен агент на руското разузнаване. Тя криела информация в дигитални снимки, пишела с невидимо мастило и предавала тайни сведения с помощта на класическия метод „размяна на еднакви чанти на гарата“. След нашумялото й депортиране от Съединените Щати, многобройните секси снимки на Анна Чапман, облечена и разголена, я превръщат в известен международен секс символ.

2. Жозефин Бекер image

Жозефин Бекер

Обичаната певица и танцьорка Жозефин Бекер, прочута с нейните знойни движения и умопомрачителни танцови изпълнения, в които носи само превръзка от банани, се подвизава също и като таен агент на Френската съпротива през Втората световна война. Германските гранични агенти били толкова заслепени от нейната красота и слава, че й позволили с лекота да преминава границата без да знаят, че пренася тайни съобщения, написани в нотните й тетрадки с невидимо мастило. След края на войната тя е наградена с орден на Почетния легион за своята вярна служба.

1. Мата Хари image

Мата Хари

Тази холандска екзотична танцьорка е обявена за германски двоен агент от френското разузнаване през Първата световна война и екзекутирана три месеца след като е осъдена за шпионаж. Дори историята за нейната екзекуция прелива от сексуални интриги. Говори се, че Мата Хари е опитала да разсее своите палачи, разгръщайки палтото си и излагайки на показ своето разкошно голо тяло с дръзките думи: „Блудница да, но предателка – никога!“. Истина или не, фактът, че тази история оцелява във времето е доказателство за нейната репутация на опасна сексуална хищница.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krimi99
Категория: Други
Прочетен: 20935
Постинги: 18
Коментари: 2
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031