Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2017 15:13 - 27-те най-страшни места на земята!
Автор: krimi99 Категория: Други   
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

По света има много невероятни места, някои са красиви, други зловещи, но и в двата случая заслужават да бъдат  посетени. 

 

 

 

 

image

 

Представяме ти 30 зрелищно призрачни забележителности за туристи.

 

 

 

„Врата към Ада“ – Туркменистан

 

image

 

Поле от природен газ, който съветски инженери са се опитали да горят през 1971 година. Оттогава това място непрекъснато гори и няма изглед някога да спре.  Хората казват шеговито, че когато дяволът идва на Земята, със сигурност ще мине през това място.

 

 

Островът на куклите – Мексико

image

 

 

Този малък остров близо до Мексико Сити е бил обитаван от отшелник на име Хулиан Сантана Барера, който открива множество изхвърлени кукли и решава да ги разпръсне из острова, за да успокои духа на едно момиче, което се е удавило в близост. Оказва се, че отшелника почива от сърденеч удар в близост до мястото, където момичето е намерило смъртта си и където са били открити изхвърлените кукли.

 

 

Припят, Украйна

image

 

 

 

В този град са живяли 50 000 човека, които са евакуирани при преодаляването на последиците от ядрената катастрофа в Чернобил.

 

 

Параклиса на костите – Евора, Португалия

image

 

Това място е построено от монах през XV век като сградата е украсена с костите на около 5000 монаха. Ако това не е достатъчно страховито, две тела висят от тавана като едното тяло е на дете.

 

 

 

Гранд Хотел Прищина – Косово

image

 

Хотелът в Косово изобщо не е „гранд“. По време на бруталните Балкански войни от 90-те години, сръбските бунтовници използват това място за мъчения и убийства на затворници.

 

 

 

Катакомбите на Париж

image

 

Мрежа от тунели под  града с дължина над 200 мили е дом на над 6 милиона тела. Някои части от катакомбите са отворени за обществеността като официален музей, но други секции не, те се посещават незаконно от туристите.

 

 

Страховита гора в Япония

image

 

Красотата на тази гора намираща се близо до основата на планината Фуджи е опровергана с  прякора „гората на самоубийството“. За повече от 60 години, тук смъртта си намират 100 души всяка година. Това е сериозен проблем в Япония, местните власти не са сигурни какви мерки да вземат и как да спрат това.

 

 

 

Висящи ковчези, Филипини

image

 

Местните племена практикуват обичай – монтират ковчези на починалите в скалата с надеждата, че така ще бъдат по-близо до небето.

 

 

Старо еврейско гробище – Прага

image

 

 

Гробището е на близо 600 години и в него има около 12 000 надгробни плочи.

 

 

 

Рузвелт Хотел – Холивуд, Лос Анджелис

image

 

Този хотел е неизменна част от Стария Холивуд, предполага се, че духът на Мерилин Монро все още е на посещение в любимата си стая – 1200.

 

 

Tashirojima,  Япония

image

 

Малкият остров на около 100 рибари е известен повече с неговите други обитатели, стотици диви котки, които дават на мястото името „Островът на котките“.  Котките си живеят по целия остров, ако не си любител на котките, това място на е за теб.

 

 

Ilha da Queimada Grande, Бразилия

image

 

Друг малък остров, но с много по-страшни жители. Край бреговете на Бразилия, малкият „змийски остров“ е дом на около 4000 змии и е единственото място в света, на което могат да се намерят тези изключително отровни змии. Единствените хора, които се осмеляват да посетят необитаемия остров са случайни учени, които са наистина много смели души.

 

 

Къща на Българската комунистическа партия

image

 

Закътано в Стара Планина, това място е изоставен паметник на Източния блок. Бившото седалище на комунистическата партия на България. Мястото прилича на разбил се космически кораб, напълно неземно.

 

 

Естес парк, Колорадо

image

Паранормална дейност е докладвана в началото на 70-те години, Стивън Кинг прекарва там една вечер и са вдъхновява да напише „Сиянието.“

 

 

Отровната градина – Алнуик, Англия

image

 

 

Това е прочута градина, която със сигурност не искаш да посетиш, защото цветята тук могат да те убият. През 2005 година става туристическа атракция, растенията на градината са токсични и отровни, отглеждат се с образователни цели.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: krimi99
Категория: Други
Прочетен: 20986
Постинги: 18
Коментари: 2
Гласове: 58
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930